Contact us

Pointblank Str. 14, 54321, California

Clickfactor

Map Icon

  • Het internet, online marketing en communicatie

Kunst op de iPhone doe je zo

10/12/2014
iphone-6-procreate-174x300

iphone-6-procreate-174x300Schilders en tekenaars van de oude school zouden zich misschien wel omdraaien in hun graf, maar dat betekent niet dat kunst maken op de iPhone of iPad minder waarde heeft. Eén van de beste artistieke apps voor de iPad, Procreate biedt de beleving van kunst maken zoals je het vroeger kende.

Doordat je direct op je iPad tekent, voelt het bijna als echt tekenen of schilderen. Met de Procreate Pocket, een nieuwe app geschikt voor de iPhone, worden kunstenaars die graag op pad gaan ook bediend. Onderweg kunnen zij op hun telefoon verder gaan met een tekening of een nieuwe beginnen, nadat ze inspiratie opgedaan hebben op straat. De app is nog iets beter bruikbaar op de schermen van de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

De ontwikkeling heeft overigens geen effect op de functionaliteiten van de app. Het is alleen aangepast voor een kleinere scherm, om de app beter uit de verf te laten komen. Je kan nog altijd lagen stapelen, gummen, smeren, brushen, croppen, selecteren en nog meer. Maar dan in het klein.

Je hebt dus geen papier meer nodig en eigenlijk ook geen gedegen grafische opleiding. Het is niet zo heel moeilijk, zodat iedereen zich eraan zou kunnen wagen. Een kleine tutorial op Youtube kan ook jou dichter bij je droom brengen om kunstenaar te worden.

Share this:

  • Facebook
  • Twitter