Contact us

Pointblank Str. 14, 54321, California

Clickfactor

Map Icon

  • Het internet, online marketing en communicatie

Apple steelt de show met nieuwe Apple Watch

14/09/2014
iwatch

Alle Apple fanaten, journalisten, trendwatchers en gadgetliefhebbers kijken er altijd weer reikhalzend naar uit: de presentaties waarop de top van Apple hun nieuwste innovaties aan de wereld toont. De afgelopen decennia heeft Apple een nieuwe standaard gezet als het aankomt op de presentatie van nieuwe producten. De iMac, de iPod, de iPhone, stuk voor stuk succesnummers. Mede dankzij de wervelende presentaties en de daarmee gepaard gaande mediahype. Apple is in de gezegende positie een grote schare fans te hebben.

Tijdens de presentatie van 9 september werd met veel tamtam de iPhone 6 en de iPhone 6 plus aan het grote publiek getoond. De aankondiging laatste telg in de iPhone-familie werd al verwacht, maar de presentatie van de Apple Watch was voor velen een grotere verrassing. Alle buzz ging dan ook al snel over de in 2015 te verschijnen smartwatch.

Apple is trendy, niet trendsettend

apple-watch-metaalApple is er de afgelopen jaren in geslaagd om telkens een nieuwe standaard te zetten voor wat betreft het ontwerp en design in bijna alles wat ze produceren. Natuurlijk; Motorola, IBM en Nokia waren de eersten die een mobiele telefoon op de markt brachten brachten, lang voor de iPhone het levenslicht zag. En wat is de iPod anders dan een platte mp3 speler met een eigen softwarelijn? De kracht van Apple is hun vermogen om te kijken naar de beste ideeën in de markt, te luisteren naar de wensen die leven bij de consument en twee te combineren en in een geheel eigen jasje te gieten. Smartwatches zijn inmiddels al wel bekend, maar ze zijn in het straatbeeld nog maar zeer beperkt waar te nemen. En dat terwijl het misschien juist wel tijd is voor een volgende stap in de geschiedenis van deze polssieraden.

We denken dat we ons niet aan hele gevaarlijke uitspraken wagen als we voorspellen dat met, behulp van een gelikte marketingstrategie en de nodige media-aandacht, de Apple Watch vanaf 2015 in no time een hit zal worden, ondanks de soms wat lauwe reacties die hier en daar de kop op steken.

Share this:

  • Facebook
  • Twitter