Contact us

Pointblank Str. 14, 54321, California

Clickfactor

Map Icon

  • Het internet, online marketing en communicatie

Bescherm je Idee

03/12/2013
patenten

patentenOké, je hebt een topidee. En door ons vorige artikel heb je ervoor kunnen zorgen dat jouw fantastische idee gefinancierd gaat worden. Maar wat doe je als iemand met er met jouw idee vandoor gaat? Hiervoor moet je een octrooi op je uitvinding aanvragen, en zorgen dat niemand jou iets kan maken wanneer ze inderdaad claimen jouw uitvinding te hebben.

Wat is een octrooi?

patent Met een octrooi, of patent, heb jij als bedenker het alleenrecht op je vinding. Je uitvinding moet nieuw, industrieel toepasbaar en inventief zijn. Als je een octrooi hebt aangevraagd en deze is je toebedeeld, dan mag jij deze als enige gebruiken, verkopen of exploiteren.

Conflict

Wanneer iemand anders vervolgens jouw uitvinding zonder toestemming gebruikt, of iemand vindt dat hij jouw idee al veel eerder had, dan ontstaat er een conflict. Met dit conflict moet je met de aangesprokene of degene die jou aanspreekt naar de rechtbank in Den Haag, wat vaak een duur grapje wordt. Maar gelukkig kun je je voor dit soort geschillen en conflicten verzekeren. Met een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op juridische hulp bij onder andere dit soort conflicten.

Voorkom dat je het wiel opnieuw uitvindt en check voor het gemak voordat je in de ellende verzeild raakt even of iemand al een octrooi op jouw uitvinding heeft.

Share this:

  • Facebook
  • Twitter